Belföld

Lecserélték a margitszigeti futókört

És térfigyelő kamerákkal rakták körbe a Margit-szigetet.

Megújult az 5,3 kilométer hosszú margitszigeti futókör, azt a futók már használatba is vették, közölte a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

A pálya az elmúlt évek során elhasználódott, egyes szakaszait a 2013-as árvíz erősen megrongálta, ezért szükségessé vált annak teljes rekonstrukciója – olvasható a közleményben.

A beruházás az 5,3 kilométeres aszfaltozott alépítményre a helyszínen öntött műanyag borítás elkészítése mellett tartalmazta a teljes futókörre vonatkozó térfigyelő rendszer alépítményi munkálatait is. Elhelyeztek a többi között 72 kábelbehúzó aknát, valamint 27 kameratartó oszlopot, amelyekre a futók biztonságát elősegítő térfigyelő kamerákat is telepítenek.

A futópálya közvetlen környezetében 2200 négyzetméter térburkolat épült. A beruházási feladatokat kibővítve, az újonnan elkészült futópálya tehermentesítése érdekében elkészült a futópálya mellett 1900 négyzetméter járda is.

A Fővárosi Közgyűlés a rekonstrukciós munkák elvégzésére 380 millió forintot irányzott elő. A közlemény szerint a pályaszerkezet a felépítésében hasonló a Puskás Ferenc Stadion futópályájának – a Nemzetközi Atlétikai Szövetség szabványainak is minden tekintetben megfelelő – pályaszerkezetéhez.

A nyílt közbeszerzési eljárás keretében kiválasztott kivitelező, a Globál Sport Kt. az elkészült pályára 60 hónapos jótállást vállalt.

Az átadás-átvétel megtörtént, a beruházás lezárult, a futópálya teljes hosszában a terveknek megfelelően, jó minőségben elkészült. Az elkészült futópályát naponta több mint ezren használják, arról a futók a használatba vétel óta eltelt időszakban kizárólag pozitív véleményt adtak – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik