Belföld

Nem tudom, milyen volt a Dropkick Murphys, mert nem hallottam semmit a sátor közepén

Dropkicky Murphys (Array)
Dropkicky Murphys (Array)

Két bulin voltam pénteken a Szigeten. Az egyiket láttam, a másikat hallottam. Az egyikről vannak gondolataim, a másikról nincsenek. Hogy lesz ebből beszámoló? Hát így. Megfejtés a cikk végén.

Avicii, polgári nevén Tim Bergling svéd származású lemezlovas alighanem a Sziget egyik legpörgősebb produkcióját nyújtotta a pénteki napon.

A parádés lemezpörgetésre tízezrek voltak kíváncsiak, nem túlzás kijelenteni, hogy megtelt a Nagyszínpad előtti tér.

A Magyarországon is rendkívül népszerű Avicii huszonöt éves kora ellenére két éve világelső szakmájában, csupa teltházas buliban adja a talpalávalót a nagyérdeműnek.

Avicii elsősorban a house műfajában jeleskedik, de gyakran kacsingat más tánczenei zsánerek irányába is. Bár főleg lemezlovasként tartják számon, saját dalokat ír, producerkedik, sőt énekel is.

A svéd sztár kizárólag elsőosztályú vendégművészekkel dolgozik, volt közös dala a szintén rendkívül népszerű David Guettával, de az igazi slágereit (Wake Me Up, You Make Me, X You, Hey Brother, stb.) Nicky Romeróval közösen jegyzi.

Természetesen a fent említett toplistás dalok mind terítékre kerültek az idén immár huszonharmadik alkalommal megrendezett, világszerte méltán népszerű Sziget Fesztiválon.

Érdekességként kiemelnénk, hogy Avicii dolgozott együtt a nulladik napon fellépő szupersztárral, Robbie Williamsszel is.

Előszeretettel használ ún. hangmintákat (sampler) klasszikus dalokból, például gospel énekekből is, így slágerei egyszerre aktuálisak és időtlenek.

Bár az elektronikus tánczene (electronic dance music, EDM) hangzásvilága főleg a fiatalok körében népszerű, Avicii koncertjén nagy számban megfordultak az idősebb generáció tagjai is, akik természetesen a táncra invitáló ütemeket hallva rögtön ropni kezdték.

Nem túlzás kijelenteni, hogy máris elkönyvelhetjük Avicii fellépését a 2015-ös Sziget egyik legemlékezetesebb bulijaként!

És a megfejtés: a vadállat ír folkpunk Dropkick Murphys koncertjéről szerettem volna mesélni, végig is fotóztam, úgy, hogy nem hallottam belőle semmit, annyira rossz az A38 sátor hangosítása. A zenét konkrétan elnyomta a közönség zaja. Aviciit viszont hallottam, kár, hogy teljesen érdektelen volt. Viszont fanyalogni sem akartam. Hát így. Szóval kösz a semmit, A38!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik