Belföld

MSZP: Vajna oda megy lakni, ahol többet lehet zsebre rakni

A párt szerint felmerül a kérdés, hogy mennyit csorgat vissza a Fideszbe a filmügyi kormánybiztos.

Magyarország legkártékonyabb gazdasági bevándorlójának nevezte Andy Vajnát az MSZP. A párt közleményében vagyonosodási vizsgálatot sürget a filmügyi kormánybiztos ellen.

Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő szombati sajtótájékoztatóján azt mondta: Vajna „mindig oda megy lakni, ahol több pénzt lehet zsebre rakni”. Kijelentette: míg a kormány az emberek és a családok védelmére hivatkozva betiltotta a nyerőgépeket, két üzletembernek, Andy Vajnának és Szima Gábornak adták ki a kaszinók üzemeltetését, akik évről évre nagyobb bevételekre tehetnek szert.

Vajna kaszinóinak játékadóalapja a 2011-es 6,3 milliárd forintról 2014-re 19,4 milliárdra nőtt – mondta a politikus, hozzátéve, hogy ennyi pénzből meg lehetne oldani Magyarország legégetőbb problémáját, a gyermekszegénységet. Ehhez képest az Országgyűlés olyan törvényeket hozott, amelyek értelmében Vajnának áfát sem kellett fizetnie, játékgépei pedig a kiskereskedelmi pénztárgépekkel ellentétben az adóhatósághoz sincsenek bekötve. A kormányoldalt az sem zavarja, hogy Vajna offshore cégekbe viszi nyereségét – tette hozzá a képviselő.

Bangóné szerint mindez felveti a kérdést, hogy mennyit kell a Fideszbe visszacsorgatnia Vajnának a bevételekből. Ez az eset is jól mutatja, hogy a kabinet reformjai a kormánypropagandával szemben a fideszes haverok gazdagodását szolgálják – közölte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik