Belföld

Itt a vihar – riasztás alatt a fél ország

Vihar (Array)
Vihar (Array)

Magyarország gyakorlatilag kettészakadt kora estére: keleten alig 20 fokos hőmérsékletet mérhetnek, míg nyugaton még javában tombol a kánikula. Az aktuális hőtérképet ide kattintva nézheti meg.

Lassan halad kelet felé a front, ami végre elhozza a felfrissülést. Előtte és hozzá kapcsolódva északnyugat felől egyre több helyen várható intenzív csapadékkal és viharos széllel kísért zivatar, legkésőbb – a késő esti, éjszakai órákban – az Alföld délkeleti részén – írja a met.hu.

Este elsősorban a Dunántúl északnyugati felén viszonylag nagy az esélye heves zivatarnak is (90 km/óra feletti széllökés, nagyméretű jég kísérheti). Éjfél után főként a Dunától keletre, holnap hajnalban inkább már csak a Tiszántúlon valószínű zivatartevékenység.


MTI/Szigetváry Zsolt

A front érkezésével – zivatartól függetlenül is – megerősödő szél legerősebb lökései a délnyugati határszélt és az Északi-középhegység vidékét leszámítva vasárnap késő délelőttig több helyen 60 km/h körül alakulhatnak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja szerint első és másodfokú riasztás van érvényben a viharok miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik