Belföld

Vihar: van, ahol még mindig nincs áram

vihar(5b4df20a-e6ca-4d76-b239-cda9424c5f3e)(210x140).jpg (Array)
vihar(5b4df20a-e6ca-4d76-b239-cda9424c5f3e)(210x140).jpg (Array)

Vezetékre dőlt fák és ágak, legtöbbször ez okozza az áramkimaradást – több száz fogyasztó esetében. Az ELMŰ tud a problémáról, azt mondták, dolgoznak rajta. Majd egyszer lesz áram.

Mindent leírtunk a tegnap az országban tomboló és pusztító viharról, több helyen volt áramkimaradás is, a fővárosban és vidéken egyaránt. Ma reggeli hír, hogy Fejér megyében 9400-ról 431-re csökkent az áramkimaradások száma. Itt a katasztrófavédelem folyamatosan dolgozik a szolgáltatóval a károk helyreállításán.

A Hír24 megkeresésére az ELMŰ-nél elmondták, hogy a szolgáltatási területének nagy részére kiterjedő tegnapi súlyos vihar következtében néhány száz fogyasztó esetében még folyamatban van a szolgáltatás helyreállítása.

Nagy összefüggő üzemzavar a szolgáltatási területükön nem áll fenn, tették hozzá, több kisebb kiterjedésű vagy egyedi ismert hiba elhárítása folyamatban van. A meglévő ellátási problémákról tudnak és nagy erőkkel folyik a helyreállítási munka, arra kérik ügyfeleiket, hogy csak az újabban keletkezett hibákat jelentsék be.

“A hibák többségét a vezetékekre dőlt fák és ágak okozzák, az ilyen esetekben szükség szerint a katasztrófavédelem jelenleg is emberfeletti munkát végző munkatársainak segítsége szükséges a helyszín biztosításához vagy megközelíthetővé tételéhez, amely időt vesz igénybe.”

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője azt mondta: épületekre és utakra dőlt fák miatt érkeztek bejelentések, továbbá elöntött pincékhez, alagsori helyiségekhez riasztották az egységeket.

Áram nélküli Fejér

 A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Szabó-Bisztricz Anett az MTI-nek elmondta, a szolgáltató folyamatosan dolgozik a hibák kijavításán. Emlékeztetett arra, hogy szerda este Fejér megye 16 településén volt zavar az áramellátásban, és 7815 fogyasztási helyen szünetelt az áramszolgáltatás. Most 12 településén van még áramkimaradás a kisfeszültségű hálózatokban.

Tájékoztatása szerint szerda éjfélig több mint 250 bejelentés érkezett ügyeletükre, többségükben Székesfehérvárról és a Velencei-tó déli partjáról, de több káresetet jeleztek Magyaralmásról, Sárkeresztesről, Zámolyról, valamint Iszkaszentgyörgy és Isztimér környékéről.

Válon körülbelül ötven épület teteje rongálódott meg, senki sem sérült meg. Isztiméren egy ház tetőszerkezetének a felét letépte a szél, az épület egyik tűzfala teljesen, a másik részben kidőlt. Pázmándon egy lakóházban is jelentős károkat okozott a vihar, a négy lakó az éjszakát a helyi művelődési házban töltötte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik