Belföld

Nem 12, hanem 15 és fél millió volt Páva Zsolt luxusautója

Pécs három luxusautót vett közbeszerzésen a városvezetőknek: egy Volvót és két Mazdát. Csak az áfát felejtették el bevallani.

Páva Zsolt luxusautója a korábban közölt 12 millió forinttal szemben 15.425.249 forintba került Pécsnek – értesült a pecsistop.hu. Az alpolgármestereknek vett két Mazda pedig összesen bruttó 16,18 milliós áron került a városhoz.

A portál megjegyzi: a Volvo honlapjáról letölthető árlistákon az autók regisztrációs adóját külön szerepeltetik, egy Páváéhoz hasonló kocsinál nagyjából 200 ezer forintot lehet még rászámolni, azonban nem ismeretes, hogy a város a Schneider Autóháztól ezzel vagy enélkül vette meg a járműveket.

Érdekes összefonódások

A nyertes pályázó cég vezetője az a Schneider János, aki fideszes önkormányzati képviselő volt Pécsen, egy érdekeltségéhez köthető cég pedig ugyanazon a pályázaton nyert 223 milliót szállásfejlesztésre, amin Tiffán Zsolt cége is sikerrel járt. Az autóház parkolóját kedveli a helyi Fidesz, Csizi Péter – most már országgyűlési képviselő – ott okította 2009-ben pártja aktivistáit, hogy hogyan listázzák az embereket – emlékeztet a pécsi portál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik