Belföld

Gigaátalakításokba kezdenek a gyógyfürdőknél

A Széchenyi-fürdő műszaki részére kétmilliárdot költenek, a zuglói Paskál strandot pedig télen is látogatható fürdővé alakítják – írja a Magyar Nemzet.

A fővárosi fürdőüzemeltető cég elkészítette a hónapokon belül kezdődő és 2020-ig tartó fejlesztési programját. Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. vezérigazgatója szerint a tízmilliárd forintos program az utóbbi 50-60 év legjelentősebb fürdőfejlesztését jelenti.

Mint azt a Magyar Nemzetnek elmondta: konkrét ütemezési tervük is van, és a Széchenyi fürdő gépészeti berendezéseinek komplex cseréjével, felújításával már a nyáron megkezdik a munkát. Bár kétmilliárd forintot költenek az összes vezeték, cső, és műszaki berendezés cseréjére, valamint a fűtést korszerűsítésére, ebből a fürdővendégek semmit sem érzékelhetnek majd.

Az eddig nyári strandként működő zuglói Paskálra egymilliárdot szánnak, amelyből télen-nyáron nyitva tartó fürdőt alakítanak ki. A tervek szerint ez már a jövő nyáron készen lesz.

A csillaghegyi strand átépítése ősszel indulhat 1,4 milliárdból, míg a Gellért fürdőt 2017-ben újítanák fel 1,3 milliárdból. 2018-ban a patinás fürdő 800 milliós fejlesztéssel bővülne. Rá egy évre a Király fürdőre költenének 1,2 milliárdot.

A program nem számol a Római fürdő és a Pünkösdfürdő megszüntetésével. A 2006-ban bezárt pesterzsébeti strandot viszont 2018-ban 1,5 milliárdból építenék újjá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik