Belföld

Sokat fizet a köztévé Jakupcsekéknak

A Bors átnézte a köztévé nyilvánosan elérhető szerződéslistáját. Kossuthkifli, Munkaügyek, Ridikül, Játék határok nélkül – kiderült, mennyibe kerülnek.

Március 15-én indul a hatrészes, Fehér Béla regényéből készült Kossuthkifli, amit Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter cége szállít. Velük a köztévé koprodukciós gyártási szerződést kötött nettó 48 millió forint értékben – írja a lap.

A Kálomista Gábor producer nevéhez fűződő Munkaügyek című sorozat gyártójának, a Megafilm Service Kft.-nek több szerződése is van a Bors szerint. Az egyik 24 epizódra szólt 2014. decembertől 2016 júniusáig, az összege pedig 243,9 millió forint. Az MTVA szerződéslistáján szerepel még tizenkét új epizód, a műsorgyártási szerződés pedig idén januártól júniusig érvényes; nettó 108 millió forintot kap a gyártó. Szintén Kálomistáé a Fapad című tévésorozat, amelyhez a legfrissebb szerződést tavaly májusban kötötték, s idén júniusig tart. A 24 epizód gyártására nettó 315,5 millió forintot kaptak.

A Jakupcsek Gabriella által vezetett Ridikül tavaly ötven új adást rendelt az Apropó Média Produkciós Kft.-től nettó 170 millió forintért.

A Játék határok nélkült gyártó Numuvee Hungary Kft. tizenhárom részre tavaly májustól idén áprilisig nettó 45 millió forintot kapott az előállításra.

Szintén a Bors írta meg nemrég, hogy Borbás Marcsi 154 milliót kap az MTVA-tól. A Hír24 annak is utánajárt, hogy a műsorvezető cége 2009 óta 73 millióról 263 millió forintra növelte bevételét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik