Belföld

MSZP: Szanyi fizesse vissza a Gój Motorosokra költött pénzt!

Az MSZP elnöksége arra kötelezi Szanyi Tibort, a párt európai parlamenti (EP) képviselőjét, hogy a Gój Motorosok utaztatására elköltött teljes összeget fizesse vissza.

A szocialisták vezető testülete állásfoglalásban határolódott el „Szanyi Tibor ostoba, meggondolatlan, erkölcsileg vállalhatatlan cselekedeteitől, amelyek súlyos károkat okoztak a párt politikai közösségének”. Az elnökség szerint az EP-képviselőt nem mentesíti a következmények alól az, hogy a nap folyamán bocsánatot kért. A bocsánatkérést az országos elnökség szükséges és helyes lépésnek tartja – közölte az MTI.

Az állásfoglalásban arra is figyelmeztetik Szanyi Tibort, hogy a kritikus újságírással szemben sem fogalmazhat meg sértő véleményt. Az elnökség elvárja, hogy „Szanyi Tibor a jövőben fegyelmezze magát, és semmi olyat ne tegyen, amely ellentétes az általunk közösen vallott értékekkel”. Ellenkező esetben Szanyi Tibor nem számíthat az MSZP közösségének toleranciájára.

Az MSZP országos etikai és fegyelmi ügyek tanácsa délelőtt figyelmeztetésben részesítette Szanyi Tibort a Gój Motorosok brüsszeli meghívása miatt.

Szanyi Tibor százezrekért utaztatta Brüsszelbe a Gój Motorosok Egyesület néhány tagját. A csoport részt vett az Európai Parlamentről tartott előadáson, és megkapták az ilyen esetben járó költségtérítést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik