Belföld

Állami önrészt ígért Kósa az önkormányzatoknak

Kósa Lajos elmondta: a cél az, hogy az uniós pályázatokon való részvétel még egyszer ne adósítsa el úgy az önkormányzatokat, ahogy a Gyurcsány-Bajnai-kormányok idején.

A 2014-2020-as uniós támogatási időszak kiemelkedően fontos programokat tartalmaz az önkormányzatok számára, ezért lényeges, hogy olyan önkormányzatok álljanak fel, amelyek “képesek, tudnak, hajlandóak együttműködni azzal, amit a kormány és a parlament meghatározott mint fejlesztési programot” – jelentette ki a fideszes politikus.

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt, Falus Ferenc közben bejelentette: szociális bérlakásprogramot indítana megválasztása esetén Budapesten.

A főpolgármester-jelölt szombati sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a fővárosi lakhatási problémák három okra vezethetőek vissza: a bérlakások hiányára, a felújítások elmaradására és a rossz energetikai jellemzőkre.

Programjukban ezt a három pontot orvosolnák egyebek mellett kiterjedt bérlakásszektor és egy lakásügynökség létrehozásával. A bérlakáshiányt úgy oldanák meg, hogy hasznosítanák az üresen álló önkormányzati, állami és magántulajdonú ingatlanokat is – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik