Belföld

Erős emberek a szegény gyerekekért

"Egyél egy jó csirke rizst, igyál egy fehérje turmixot, adakozz, neked nem kerül semmibe, izmosodj a kuponoddal, amit cserébe kapsz." Ezekkel a szavakkal hívja fel a figyelmet egy különleges akcióra a szegedi Builder Shop.

Akik ismerősek a testépítők világában, pontosan tudják, ez a vállalkozás a legerősebbeknek, vagy azoknak, akik éppen most akarnak nagyon erőssé válni segít az izomépítésben, a testformálásban vitaminokkal és táplálékkiegészítőkkel. Ám most nem az izmos hölgyek és urak kedvébe szeretnének járni, amikor egy ebédre invitálnak. A Jókai utcai Nagyáruház udvarában március 22-ére meghirdetett rendezvény bevételéből ötven szegény sorsú gyermek élelmezéséhez szeretnének hozzájárulni.

A különleges akcióhoz a Kapocs Ételbár nyújt segítséget, de ott lesz az udvari ebéden Kanyó Dénes búvárúszó, Nagy Péter súlyemelő, Márton Anita súlylökő, Filó Andor ketrecharcos, valamint a Szeged Box Club és a Pick Szeged kézilabda csapatának több képviselője is. Emellett az akció meghirdetői ígérnek meglepetés vendégeket is.

De honnan jött az ötlet? – kérdeztük Fodor Gábort, a Shop Builder üzletvezetőjét, a rendezvény egyik szervezőjét.

– A HVG hasábjain találkoztunk először a Kapocs Ételbárral. Egy étterem, ahol olcsó a menü, de adakozni kötelező, és az adományokat gyermekek étkeztetésére fordítják? Ráadásul pont Szegeden? Azonnal elkezdtünk gondolkodni rajta, mit tudnánk hozzátenni ehhez a kezdeményezéshez?Végül arra jutottunk, hogy ha már van egy főzőműsorunk Builder Gasztro néven, akkor legyen ez a közös pont. Innen már csak pár lépés volt az, hogy elkezdjünk szervezni egy megmozdulást, mely reményeink szerint elég sportolót – és persze átlagembert is – mozgat meg ahhoz, hogy ezen a napon tetemesebb mennyiségű adományt tudjunk összegyűjteni. Közösen, együtt. Hogy segítsünk nagyra nőni ezeknek a gyerekeknek is, ha már mi magunk is folyton egyre nagyobbak akarunk lenni! – mondta el Fodor Gábor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik