Belföld

Visszaküldték Zuschlagot

„A Fidesz-közeli Napi Gazdaság Kiadó fontosnak érezte, hogy egy tiszteletpéldányt küldjön a Zuschlag könyvből. Tisztelettel én visszaküldöm ezt a feladónak” – írta Facebook-oldalán Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért független képviselője.

Mások viszont vevők a könyvre, pénzért is. A Bookline sikerlistán megjelenése után rögtön a második helyen nyitott Zuschlag könyve. Harmadik az Orbán-vagyont kutató.

A dobogón még tartja magát Leiner Laura: Akkor szakítsunk című kötete, de már második a “Pártházból börtönbe”, amely mögött harmadik Ferenczi Krisztina oknyomozó újságíró „Narancsbőr – Az Orbán-vagyonok nyomában” című könyve.

Kik dedikálták könyveiket Aczél Györgynek?

Minden bizonnyal rengetegen, hisz, ahogy az Varga Ágota Aczél című portréfilmjéből ki is derül, a kultúrpápát nem lehetett megkerülni, még ellenségei is feljártak hozzá sort keríteni a híres konyakozásaira.

A Kádár-kor ellentmondásos kulturális feje 1991-ben halt meg, és 2021-ig zárolta a költők-írók s egyebek neki dedikált köteteit is tartalmazó hagyatékát. A könyveket egy egész alapítvány őrzi – s persze nem is Aczél, hanem a dedikálók érdekeit védik. Elvégre nyilván sok-sok, ma már tán harcos antikommunistaként ismert alkotónak jönne rosszul, ha kiderülne, meleg sorokban köszönte meg a megjelenést a „Főgonosznak”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik