Belföld

Az SZKT-nál sztrájkbizottság alakult

A Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete (BTDSZ) sztrájkbizottság megalakítását jelentette be a Szegedi Közlekedési Kft. vezetőségének.

Ezt a lépést az érdemi tárgyalások kikényszerítése érdekében hozták. Ezt azzal indokolták, hogy a vezetőség sem a 2013-as bértárgyalásokat nem zárta le, és a 2014-es megállapodás érdekében sem történtek előrelépések.

Szabó István, a BTDSZ elnöke elmondta a délmagyar.hu-nak, hogy azt is kérték a munkáltatótól, hogy a közgyűlésben részt vevő pártok képviselőit hívja meg az egyeztetésre, de ebből sem lett semmi.

kétszer is – először 5 hónapja, majd idén januárban – írtak a társaság felügyelőbizottsági elnökének, Gyimesi Lászlónak is, hogy vizsgálja ki az SZKT-vezetés jogellenes intézkedéseit. Egyik levelüket a fideszes önkormányzati képviselő elutasította, a másikra nem válaszolt.

A feleknek hét napjuk van a tárgyalások megkezdésére. A napokban előkészítik a javaslatokat és kitűzik az egyeztetés időpontját.

Gyimesi László az ügyről azt nyilatkozta: a második levél alapján elrendelte a vizsgálatot, ami már le is zárult. Ha a jegyzőkönyv is elkészült, akkor tájékoztatja az illetékeseket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik