Belföld

Mégis közmunka a Fidesz támogatása?

A filmben megszólított lakos szóvá teszi, hogy az aláírást egyenruhában, céges autóval, munkaidőben gyűjtik. Erre a gyűjtő azt feleli, hogy ő és társa szabadságon vannak, ruhája nem is uniformis. Később mégis elismeri, hogy ugyanabban dolgozik az önkormányzatnál közterület-felügyelőként, a céges autóval csak kollégája hozta: ő szabadságon van. A megszólított lakos úgy véli, „hát, ez ugyanaz”. Majd a másik aláírásgyűjtőhöz intéz kérdést: „Maga munkaidőben? A közmunkaprogram vezetője aláírást gyűjt?

A megszólított helyett társa válaszol: felhívja a figyelmet, hogy négy óra egy perc van, tehát már a társa sem dolgozik, ami persze az atv.hu szerkesztője szerint nem magyarázat arra, hogy munkaidőn kívül miért járnak aláírást gyűjteni a Fidesznek céges autóval.

Fidesz: Hazudik az ellenzék a közmunkáról

A Fidesz szerint az ellenzék „kétségbeesetten hazudozik”, amikor azt mondja, közérdekű munkások segítenek a kormánypárt kampányrendezvényeinek lebonyolításában. Az Index újságírója hétfőn írta meg, hogy rezsifórumot építtettek vele, miután közlekedési szabálysértésért megbüntették és a pénzbírság helyett a közérdekű munkát választotta.

Amikor később közmunkásból megint újságíró lett, az Index riportere utánanézett, hogy a rezsifórumnak helyet adó terembe a berendezést a Belügyminisztérium által alapított cég adta át. Ingyen. A cikk megjelenése után a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményben tudatta, hogy az Index cikke összemosta a büntetésként alkalmazott közérdekű munkát, illetve a közfoglalkoztatási programot, pedig a közérdekű munkának semmi köze a közfoglalkoztatási programhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik