Belföld

Női kosárlabda kupadöntőt rendeznek Fehérváron

női kosár (női kosárlabda, )
női kosár (női kosárlabda, )

Ahogy a férfi, úgy a női kosárlabda Magyar Kupa döntője is nyolccsapatos az idei kiírásban, és ezt is semleges helyszínen rendezik.

Ez a helyszín pedig az MKOSZ elnökségének döntése alapján Székesfehérvár lesz. A háromnapos tornát március 21-23-ig rendezik, lesz benne pécsi házi derbi és Diósgyőr-Sopron rangadó, már a nyolc között. A fehérvári szurkolók már elszoktak a női kosárlabda-mérkőzésektől, hiszen hosszú évek óta nincs élvonalbeli csapata a városnak. Ez a helyzet egy ideig még biztosan nem változik,d e a legjobb magyar női csapatokat most mégis láthatjuk Fehérváron. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége úgy döntött, hogy a női Magyar Kupa-döntő helyszíne Székesfehérvár lesz március 21. és 23. között.

A lebonyolítás a férfiakéhoz hasonló, a bajnokság első nyolc helyezettje találkozik és három nap alatt dől el, malyikük nyeri a kupát.

Elkészült a sorsolás is

Melynek igazi pikantériája, hogy már a negyeddöntőben összekerült a két pécsi együttes. De a legnagyobb rangadó a Diósgyőr-Sopron meccs lesz, szintén a negyeddöntőben.

A további résztvevők: MTK, Szekszárd, ZTE, Cegléd.

A negyeddöntő párosítása

MTK Budapest–Atomerőmű-KSC Szekszárd PEAC-Pécs–PINKK Pécsi 424 ZTE NKK–Ceglédi EKK Aluinvent DVTK–Uniqa Euroleasing Sopron

Elődöntő

MTK Budapest/Atomerőmű-KSC Szekszárd–PEAC-Pécs/PINKK Pécsi 424 ZTE NKK/Ceglédi EKK–Aluinvent DVTK/Uniqa Euroleasing Sopron

A harmadik napon az elődöntők vesztesei a bronzéremért, a győztesek a döntőben lépnek pályára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik