Belföld

„Nincs nyúlkálás, mert nem lesztek kihúzva a szarból”

Ezt üzente párttársainak a Fidesz alelnöke, Pokorni Zoltán. Véleménye szerint még a baloldal elszámoltatásánál is fontosabb, hogy ők ne lopjanak.

Rezsitanácskozást tartottak Mohácson, ott volt a nol.hu kamerája is, ők rögzítették Pokorni szavait. A Fidesz alelnöke előtt még Hargitai János elmagyarázta egy kivetített kép segítségével, hogy kinek nem tetszik a rezsicsökkentés, a baloldalnak és külföldi közműcégeknek például.

Aztán jött Pokorni Zoltán, akinek egy hallgató feltett egy kérdést az elszámoltatásról. A kérdés nagyjából úgy hangzott, hogy elégedettek-e az elszámoltatással. A válaszában a Fidesz alelnöke kifejtette, hogy a hatását sokkal fontosabbnak tartja a most hatalmon lévő fideszesekre.

„Az elszámoltatás fontos, hogy elcsípjük a Gyurcsányékat, a Hagyót, a nem tudom, kicsodát, de még fontosabb az üzenete, a most funkcióban lévő polgármestereknek, államtitkároknak, alpolgármestereknek, fideszes potentátoknak, hogy nincs nyúlkálás. Mert nem lesztek kihúzva a szarból pártalapon. És aki lop, az le lesz csukva.”

Az elszámoltatás az övéiknek is szól, nem visszafelé, üzent Pokorni, szavait pedig szórványos taps kísérte.

Papcsák és Zugló

Pokorni szavai érdekesek, egyrészt, mert oktatásügyben a Fideszhez való lojalitása mindig erősebb volt, mint szakmai meggyőződése – azaz mivel egy általa helytelennek vélt intézkedéskor sem tett semmilyen gesztust (lemondás, kilépés), ezért lényegében hagyta, hogy pártja és kormánya hülyét csináljon belőle. Másodszor meg azért érdekes, amit mond, mert Zugló és Papcsák Ferenc érdekes és unortodox pályáztatási szokásairól szól ma a fél média. A HVG is nemrég írt a különböző céges kapcsolatairól, és arról, hogyan szegte meg a közbeszerzési törvényt az önkormányzat (a Közbeszerzési Döntőbíróság 200 ezer forintos bírsága minden bizonnyal elrettentő lesz egy 150 milliós ügyben… Nem az ilyen alig-retorziók miatt adta a nép a Fidesznek a kétharmadot?) Egy cég tárgyalás nélküli meghívásos pályázaton nyert el egymilliárd forintnyi közbeszerzést, és Papcsák nem hajlandó elárulni, miért épp őket választotta. Nem mintha a háttérben korrupció vagy tiltott pártfinanszírozás lenne, de mindenesetre fura, hogy akkor miért nem a legátláthatóbb megoldást választja a polgármester…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik