Belföld

Két kisgyerekével tévedt el a Börzsönyben

panorama-a-nagy-hideg-hegyrol(960x640).jpg (börzsöny, nagy-hideg-hegy, )
panorama-a-nagy-hideg-hegyrol(960x640).jpg (börzsöny, nagy-hideg-hegy, )

Királyrét közelében, a fagyos erdőben töltötték a hétfőre virradó éjszakát, a mentőcsapatok csak reggel hétkor találták meg őket.

Az apát és a tíz év körüli kisfiút és kislányt a mentők a váci kórházba szállították, bár az ijedtségen kívül valószínűleg nem esett bajuk – tájékoztatta az MTI-t a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője. Balázs László elmondta azt is, hogy a család vasárnap délután indult túrázni, de eltévedtek, amikor rájuk sötétedett.

Hatvanan keresték őket

Kutyás mentők, rendőrök és a terepet jól ismerő erdészek indultak a keresésükre, amikor éjszaka 11 órakor telefonon elérték a nagyhideghegyi turistaházat. Egész éjszaka kutattak utánuk a kutyás mentők, a váci és a készenléti rendőrség munkatársai, de részt vett a keresésben a Katasztrófa Elhárítási Csoport is, összesen hatvanan járták a Börzsönyt, hogy a nyomukra bukkanjanak.

A család nem sérült meg, ugyanakkor megviselte őket a mínusz 6 fokos erdei éjszaka, ezért a mentők a váci kórházba szállították őket megfigyelésre – mondta Balázs László.

Nem először történt

Hasonló eset történt újév napján a Vác fölötti Naszály hegyen is. Január 1-jén délután fél öt után kért segítséget egy család, amelyik a sötétedő erdőben nem találta meg a hegyről levezető turistautat. A váci rendőrök telefonon tartották velük a kapcsolatot és egy helyismerettel rendelkező segítőjükkel szerencsére gyorsan megtalálták őket, sőt terepjáróval értük is tudtak menni. Akkor is két kisgyermek volt veszélyben, és az ijedtségen kívül nekik sem lett bajuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik