Belföld

Nyitásra kész a síközpont Nagy-Hideghegyen

sifelvono(960x640)(1).jpg (felvonó, síelés, )
sifelvono(960x640)(1).jpg (felvonó, síelés, )

Háromévi kényszerszünet után az első nagyobb havazás után megnyílhatnak Magyarország leghosszabb és legnagyobb szintkülönbségű sípályái.

Kapcsolódó cikkek

A másfél kilométeres lesikló pálya és a 220 méteres szintkülönbséget leküzdő felvonó önmagában kuriózum, de ezek mellett további négy felvonó és több pálya is várja a síelőket – írja a sielok.hu oldalán megjelent cikkében Jeszenszky Géza. A Nagy Hideg-hegy Sí- és Túraközpont a Börzsöny szívében található, 864 méter magasságban. A pályák teljes hossza: 3200 méter.

Fotó: sielok.hu/szucstamas

Nagy Hideg-hegy Sí- és Túraközpont

A hóbiztos északi oldalon egy fekete és egy piros pálya áll a gyakorlottabb sízők rendelkezésére; a menedékház előtti napos, déli oldalon enyhébb lejtők és egy freestyle-park fogadja a látogatókat. Magas Tax napos rétjén, 700 méteres magasságban a kezdők és a gyermekek egy korszerű bébi-lift segítségével ismerkedhetnek meg a sízéssel. Itt a menedékház újra nyitva van, előtte található egy sífutó pálya. Taxon sífutó és alpesi léceket, Hideghegyen pedig alpesi felszerelést lehet kölcsönözni. Kezdők és haladók számára tapasztalt síoktatók adnak leckéket.

 

Fotó: sielok.hu/szucstamas

Havas hétvégeken és ünnepnapokon Budapestről közvetlen busz indul Hideghegyre, Királyrétről és az attól északra 4 km-re található autóparkolótól pedig összkerékhajtású katonai teherautókkal tudják megoldani a sízők felszállítását. Síelős napokon az első járat 8:00-kor indul Királyrétről, ingyenes parkolási lehetőség van az étterem parkolójában. A járművek a továbbiakban nem fix menetrend alapján közlekednek, de folyamatosan ingáznak hegy és völgy között. (Egy teherautó bő egy óra alatt tesz meg egy fordulót Királyrét és Nagy Hideg-hegy között.)

Foto: sielok.hu/szucstamas

Már csak a havat várják itt is, de nagyon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik