Belföld

Tavaszias napok jönnek

Péntekig enyhe, ám túlnyomóan ködös időjárás várható. Utána hidegfront vet véget a januári tavasznak.

Hétfőn tovább folytatódik az évszakhoz képest enyhe idő, eleinte keleten, északkeleten fordulhat még elő szitálás, gyenge eső, napközben azonban több helyen felszakadozik a felhőzet. Reggel főként a Duna vonalában és attól keletre pára, köd kialakulhat. Gyengül a légmozgás. Hajnalban 3-8, délután 7-12°C várható.

Kedden jobbára borongós időre van kilátás, reggelre többfelé képződik pára, illetve köd, mely napközben is tartósan megmaradhat. Legfeljebb szitálás fordulhat elő. Gyenge, a Dunántúlon mérsékelt lesz a délies szél. A fagymentes hajnalt követően délután 5-10 fokra készülhetünk, a ködös tájakon lesz hűvösebb.

Szerdán is borongós, nyirkos időre van kilátás tartós pára- és ködfoltokkal. Gyenge lesz a légmozgás, a hőmérséklet a keddihez hasonlóan alakul. Csütörtökön még folytatódik az eseménytelen, többnyire borongós, nyirkos idő, ám a nyugati országrészben már megélénkülhet a déli, délkeleti szél. Péntekre egy hidegfront hozhat elszórt csapadékot és szélerősödést – írja előrejelzésében az Időkép.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik