Belföld

Ahol nehezebb celofánt venni, mint drogot

Keringés a szupermarket bürokratikus útvesztőjében egy 49 forintos celofánért. A pápai SPAR-ban Kafka találkozott a Monty Pythonnal.

Celofánt akarsz venni? Azt hiszed, csak úgy leemeled a polcról, bedobod a kosárba, kifizeted a 49 forintot és meg is úsztad ennyivel? Hát akkor ezt most nagyon gyorsan felejtsd el. Legalábbis, ha a pápai SPAR üzletben jársz. A fotós-képszerkesztő Lvnte Látványpékség nevű mikroblogján megosztott történet úgy kezdődik, mint egy jobb Monty Python-jelenet: abszurd párbeszédek, majd kergetőzés az egy szál tekercs celofán után, hogy aztán szinte köztörvényes bűnözőként, több sorban állás után távozzanak a termékkel, amelynek ezek után valószínűleg már nem is tudtak úgy örülni, mint ha csak simán megvették volna.

Mivel nagyon viccesen indul, mi tényleg rákészültünk a nevetésre, de a poén (“and now: the punchline!”) sajnos elmarad, helyette egy keserű és minden feloldozástól mentes történetet kaptunk a még mutyinak sem nevezhető, elbénázótt helyi trafikbizniszről és az értelmetlen, elmebajos túlszabályozásról, aminek a vége az, hogy egy celofán megszerzéséhez három munkatársra van szükség. Érdemes elolvasni, tanulságos így három nappal az év vége előtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik