Belföld

1000 adag meleg ételt osztottak ki – fotók

Az „ÚJ VILÁG” Alapítvány 1000 adag meleg ételt osztott ki a Birka Csárdában a rászorulóknak december 21-én Hódmezővásárhelyen.

Sikeres volt az “ÚJ VILÁG” Alapítvány ételosztása, megközelítőleg 1000 adag gulyásleves került a rászorulókhoz. A húst a Hód-Mezőgazda Zrt. biztosította a kezdeményezéshez, egy 118 kg-os élő sertés formájában. A leves mellé 100 kg kenyér is kiosztásra került, melyet a Flamand Pékáru Kft., illetve a Rónasági Gasztro Sütőipari Kft. ajánlott fel. Ételt az életért akcióhoz a lakosság és a cégek támogatása is társult. Így elegendő alapanyag és tárgyi eszköz gyűlt össze ahhoz, hogy közvetlenül karácsony előtt az ételosztó akciók (Kis puttony és Ételt az életért akciók) sikeresek legyenek. A tartós élelmiszerosztáshoz a Tesco, Hódmezővásárhely támogatása is kellett.

A leveshez szükséges zöldségeket Bánfi Norbertnek, Herczeg Pálnak, Engloner Gyulának, Kenéz Józsefnek, Papp Attilának, Kakuszi Józsefnének, Puskás Jánosnénak, és névtelen adakozóknak köszönhették. A tárgyi eszközöket, többek között Galisz Lászlóné, a Magyar Közút Kht. és a Birka Csárda biztosította. Természetesen a főszereplő most is Miklós Tamás, a szakács volt, aki nélkül a rászorulók nem dicsérhették volna az étket. Persze még ő sem tudott volna ilyen mennyiségű és minőségi ételt megfőzni, ha a lelkes segítők nem készítik elő azt a temérdek alapanyagot, és nem dolgoznak a keze alá az 1000 adagnyi gulyásleves elkészítése közben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik