Belföld

Gyurcsány: kizárhatják a Toroczkai mellé álló DK-sokat

gyurcsany-ferenc(1)(960x640).jpg (gyurcsány ferenc)
gyurcsany-ferenc(1)(960x640).jpg (gyurcsány ferenc)

A pártelnök arra számít, hogy kizárják a DK-ból azon tagokat, akik Toroczkai Lászlót támogatták a hétvégi ásotthalmi időközi polgármester-választáson.

A Csongrád megyei Ásotthalmon vasárnap tartottak időközi polgármester-választást, amit a függetlenként induló Toroczkai László, a Jobbik megyei önkormányzati képviselője, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke nyert. A Magyar Narancs online-nak korábban nyilatkozott a Demokratikus Koalíció helyi szervezetének egyik tagja, aki azt mondta, hogy ők Toroczkai Lászlót támogatják. A kijelentéstől a Demokratikus Koalíció vezető politikusai többször is elhatárolódtak.

Gyurcsány Ferenc egy keddi sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre azt mondta, arra számít, hogy az érintetteket kizárják a pártból. Hozzátette, az ügyben induló etikai eljárás részleteit nem ismeri. A DK sajtóirodája azt írta, a párt etikai bizottsága kedden megindította az eljárást annak a tagjuknak az ügyében, aki a nyilvánosság előtt a település időközi választásának kampányában Toroczkai László megválasztása mellett érvelt.

A bizottság következő ülésére meghívja az érintett tagot, és az összes körülmény figyelembevételével döntést fog hozni – közölték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik