Belföld

Málnalevél patika Kismaroson

Gondozást is kapnak a pirulák mellé a település első gyógyszertárába betérők.

Kapcsolódó cikkek

Eddig csak fiókgyógyszertár működött itt, amely rövidebb ideig volt nyitva és nem tudott azonnal kiadni minden felírt gyógyszert. Régi kérése teljesült tehát a marosiaknak, amikor a főúton, a szokolyai elágazással szemben egy hosszú ideje eladásra kínált épületben megnyílt a község első patikája.

Kocsisné, dr. Balogh Annamária tíz éve végezte el az egyetemet, az utóbbi években Vácon dolgozott, de amikor meghallotta, hogy Kismaros gyógyszertárat szeretne, azonnal pályázott. „Itt nőttem fel, a szüleimet is, engem is mindenki ismer és én is örömmel látom viszont a régi arcokat” – mondja, miközben éppen vitaminokat ad ki egy vevőnek. Külön kis gondozó szobát alakítottak ki azoknak, akik szeretnék megnézetni a vérnyomásukat, vércukor és koleszterin szintjüket. A méréseket ingyen végzik a gyógyszertárban, csak a tesztcsíkokért kell fizetni – sokan élnek is a lehetőséggel.

Mindenben a legjobbat akarják kínálni már induláskor, ezért szinte valamennyi egészségpénztárral leszerződtek, hogy ne csak bankkártyával, hanem egészségkártyákkal is lehessen fizetni – sorolja még a szolgáltatásokat a fiatal gyógyszerész. Ancsi patikus az interneten is aktív, indulás óta működik az üzlet facebook oldala, sőt saját blogot is ír, ahol szezonnak megfelelő tanácsokkal látja el a környéken élőket. A térség kedvenc gyümölcsét idéző Málnalevél patika nyitva tartásáról itt olvashatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik