Belföld

Gyógyszertár a fenyőfa alatt

Karácsonyra kinyithat a város új patikája Szentendrén, a Püspökmajorban.

 

 

Fantasztikus tempóban épül a Püspökmajor-lakótelepen az új gyógyszertár – írja a szentendre.hu. Október 7-én indult meg a V8 uszodával szemben az építkezés, s a jövő héten már kulcsrakészen adják át a patikaépületet a bérlőknek, akik a tervek szerint december közepén megnyitják az új üzletet.

Lehet majd parkolni

Az épület gépészeti, szigetelési munkáival elkészültek, folyik a belső terek burkolása és az álmennyezet felszerelése, amit a festés követ majd. Az úgynevezett frisslevegős rendszerrel ellátott házban a felmelegített levegő is segíti a falak száradását. a honlap beszámolója szerint a patika antikolt bádogtető fedést kap, a homlokzatot antracit-, gyöngyszürke,ezüst és krémfehér színekkel „öltöztetik fel”. A nyitott udvarban a kötelező három parkolóhelyen túl további négy gépkocsinak biztosítanak beállót, megkönnyítve a vásárlók közlekedését.

Hosszú nyitvatartás

A nyilvános pályázatot Gregor Andrea szakgyógyszerész nyerte el, akinek pályázati anyaga fontos részletet tartalmaz: a patika minden nap nyitva tart majd, reggel 7-től este 21 óráig. A hétvégi hosszú nyitvatartással lerövidül az ügyeleti időszak, így a gyógyszerkiváltásnál nem kell még külön ügyeleti díjat is fizetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik