Belföld

250 milliós adótartozása van egy vásárhelyi cégnek

Egy hódmezővásárhelyi székhelyű társaság is szerepel a legnagyobb adótartozók 200-as listáján.

Közel 80 milliárddal tartoznak a nagyhalak

A NAV október végén közzétette a harmadik negyedév legnagyobb adósainak listáját. A felsorolásban 200 név szerepel, a 10 millió forintnál nagyobb hátralékkal rendelkező magánszemélyek és a több mint 100 millió forint adótartozást felhalmozó cégek. A csúcstartó egy alig egy éve alapított kecskeméti társaság. Tőlük közel 8 milliárd forintot követel az adóhatóság.

A listán szereplő magánszemélyek és vállalkozások a jelenlegi adatok szerint 78 milliárd forinttal tartoznak államnak (Az adóslista megjelenése után egy cég jelezte, tévedésből került fel a listára, így ez a szám, a felülvizsgálat után még változhat).

Vásárhelyi cég a top százban

Egy hódmezővásárhelyi székhelyű cég is szerepel a listán. A vásárhelyi Agrobert-Família Kereskedelmi és Szolgáltató Kft valamivel több mint 147 millió forint adóval, valamint jogkövetkezmény címén további 110 millió 500 ezer forinttal tartozik, ezzel pedig a lista 89. helyét szerezte meg. A cég a dr. Rapcsák András utcába van bejegyezve, ám ott jelenleg semmilyen hasonló vállalkozás sem működik. A Céginfo.hu adatai szerint 2007-ben alapították. 2010-ben közel 1,2 milliárd forint árbevételt produkált, az adószámát azonban 2013 májusában törölte az adóhatóság.

Összahasonlításképpen, a társaság több mint 250 milliós tartozásából ki lehetne fizetni például a hódmezővásárhelyi középületek egyéves energiaszámláját, vagy épp több mint 250 közmunkás egyéves bérét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik