Belföld

Guiness rekorder képeslapon a Dóm

Szeged jelképét, a Fogadalmi templomot is felfestették a világ legnagyobb 86,4 négyzetméter nagyságú panoráma képeslapjára.

A Magyar Reumabetegek Egyesülete által kezdeményezett országos összefogáshoz színészek és énekesek is csatlakoztak. A lapot az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet címére postázták, az intézet a betegtársaknak szóló kedves üzenetet először Kassára, a helyi betegszervezethez juttatja el.


fotó: szeged.hu

Világrekord született

A világrekordot eddig egy 75,1 négyzetméteres képeslap tartotta, melyet egy olasz bevásárlóközpont készített 2011-ben. Miután a Guinness World Records bírája a Millenárison hitelesítette a magyar reumabetegek közös erőfeszítésének eredményét, így a közreműködésükkel készült 86,4 négyzetméteres panoráma képeslap lett a legnagyobb az egész világon.

 

Szeptember eleje óta nyolc vidéki városban – közöttük Szegeden is – kis közösségek kézzel festették egy hatalmas képeslap darabjait.

A képet Róth Anikó grafikus, festőművész tervezte a Magyar Reumabetegek Egyesületének felkérésére. Az egyesület ösztönzésére nyolc városban gyűltek össze a betegek családtagjaikkal, orvosaikkal és a reumatológiai osztályon dolgozó nővérekkel, hogy együtt fessék ki a saját városukhoz kötődő részletet.

A kezdeményezéshez a szívesen festő Oszter Alexandra, Hien, Szabó Győző és Rácz Gergő is csatlakozott, legalább egyikük minden városban együtt dolgozott a betegekkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik