Belföld

Karácsony Gergely beperli Rogán Antalt

Karácsony Gergely (Karácsony Gergely)
Karácsony Gergely (Karácsony Gergely)

Az Együtt-PM politikusa személyiségi jogi pert indít a Fidesz-frakcióvezető ellen. Elégtételt és kártérítést vár.

A független képviselő pénteken az MTI-nek azt mondta, a frakcióvezető csütörtökön valótlanságokat állított, amikor arra utalt, hogy ő lett volna az egyik előkészítője a Magyar Szolidaritás Mozgalom vasárnapi rendezvényén a szoborledöntési akciónak. Karácsony Gergely azt is hamis állításnak nevezte, hogy végig jelen volt az eseményen.


Karácsony Gergely
Fotó: Berecz Valter

A Párbeszéd Magyarországért (PM) politikusa közölte: amikor a résztvevők elindultak a Terror Háza Múzeum felé a Lánchídon keresztül, akkor ő nem a tömeggel együtt az úttesten, hanem a járdán sétált, ráadásul azt is csak a pesti hídfőig, mert ott másfelé fordult. Rogán állításai azt a látszatott keltik, mintha azonosult volna az akcióval, pedig korábban többször is elmondta, hogy az sokkal radikálisabb volt az ő személyes ízlésénél – tette hozzá.

A független képviselő nagyon sajnálja, hogy élete első személyiségi jogi perét éppen Rogán Antal ellen kell indítania, mert a politikai nézetkülönbségek ellenére eddig személyes viszonyuk jó volt, ráadásul egyetemistaként ugyanannak a Széchenyi István szakkollégiumnak voltak a tagjai.

Rogán Antal
Fotó: Neményi Márton

Csütörtökön a Fidesz frakcióvezetője felszólította az Együtt-PM szövetséget vezető Bajnai Gordont, hogy a kormányellenes demonstráción történtek miatt távolítsa el mozgalma vezetéséből Kónya Pétert és Karácsony Gergelyt.
Szerinte Bajnai Gordon mozgalmának vezetői eddig “sumákoltak”. Idézte a volt miniszterelnököt, aki az mondta, a történtek nem felelnek meg az ő ízlésének. Így nyilatkozott Karácsony Gergely is, “aki egyébként az első perctől az utolsóig jelen volt” – folytatta a kormánypárti politikus.
A Magyar Szolidaritás Mozgalom vasárnapi kormányellenes tüntetésének házigazdája a rapper Dopeman volt, aki egyebek mellett “szemétládának és pofátlannak” nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt, de ma már azt nyilatkozta, hogy Orbán Viktor szobrának fejét csak odébb „pöccintette”, ő pedig féltette, hogy összetapossák.
A Fidesz- frakció péntek délutáni közleményében úgy fogalmaz: Karácsony Gergely sumákol és félrebeszél, miközben azt állítja, hogy nem azonosul a Szolidaritás vasárnapi “barbár” akciójával, és maga is jelen volt, amikor a hungarocell szobrot felállították, majd ledöntötték, majd Dopeman a fejet rugdosta.
“Ugyanaznap este pedig együtt vágta fel a Szolidaritás születésnapi tortáját Kónya Péterrel és mindazokkal, akik késsel szurkálták és darabokat vágtak ki a szoborból. Akkor most melyik Karácsony Gergely hazudott? Az, amelyik nem azonosul a Szolidaritással vagy az, amelyik együtt ünnepel velük?” – teszi fel a kérdést a kormánypárti képviselőcsoport.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik