Belföld

Tartja magát a forróság, de szombattól lesz némi lehülés

kanikula(210x140)(3).jpg (kánikula)
kanikula(210x140)(3).jpg (kánikula)

Pénteken még marad a kánikula, de hétvégére megérkezik a hidegfront, amely jelentősen lehűti a levegőt. Többfelé kialakulhat zápor és zivatar. Hétfőn újabb hidegfront enyhíti tovább a meleget, amely szintén esőt hozhat magával.

Pénteken az esti óráktól eleinte csak elszórtan, majd késő estétől nyugat felől egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. Az éjszaka folyamán heves zivatarok is előfordulhatnak felhőszakadással, jégesővel, szélviharral. Napközben a délkeleti, késő estétől az északnyugati szél erősödhet meg.

Szombaton hidegfront alakítja hazánk térségének időjárását: a gyakran erősen felhős égből nyugatról kelet felé haladva többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél egész nap viharos lehet. A keleti tájakon még tombolhat a kánikula, ezzel szemben a Dunántúlon már friss hőmérsékleteket mérhetünk, megszűnik a forróság.

Vasárnap lassan csökken a felhőzet, igaz, eleinte a keleti területeken még kialakulhat csapadék. 25-32 fok között alakulhat a csúcsérték.

Hétfőn derűs, 30 fok körüli strandidővárható; majd kedden északnyugat felől újabb hidegfront érkezhet, melynek hatására szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. Ismét mérséklődhet a meleg…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik