Belföld

Izrael megvédte a kormányunkat

Kihelyezett-kormanyules(960x640)(2).jpg (kormányülés, )
Kihelyezett-kormanyules(960x640)(2).jpg (kormányülés, )

Izrael magyarországi nagykövete szerint a magyar kormány harcol, mindent megtesz az antiszemitizmus ellen, de azt nem lehet mondani, hogy nincs az országban antiszemitizmus.

Ilan Mor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, nem lehet általánosítani és azt mondani, hogy Magyarország antiszemita ország. Harcolni kell az antiszemitizmus ellen az oktatásban, valamint az ország vezetőinek és a politikusoknak a nyilatkozatain keresztül – mondta.

Izraelben is jól tudják, hogy a magyar kormány mindent megtesz az antiszemitizmus ellen. Minél többet harcolnak ellene, annál hatékonyabb lesz ez a háború – mondta.

Az Európai Parlament július 3-án fogadta el az alapvető jogok magyarországi helyzetéről szóló Tavares-jelentést. Egyebek mellett a határozat úgy fogalmaz, hogy „bár a roma és a zsidó közösségek tagjaival szembeni intolerancia nemcsak Magyarországhoz köthető probléma, és más tagállamoknak is szembe kell nézniük ugyanezekkel a nehézségekkel, az utóbbi időkben egyes események arra utalnak, hogy Magyarországon a roma- és zsidóellenes gyűlöletbeszéd újra erősödőben van”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik