Belföld

Kezdődik a győri művésztelep

A Rómer Flóris múzeum kortárs művészeti gyűjteményét gyarapítják munkáikkal azok a képzőművészek, akik a művésztelepen alkotnak hétfőtől három héten át.

A résztvevő spanyol, holland, szlovák és magyar képzőművészek rajz és a képgrafikai műfajban dolgoznak, az ott készülő munkák közül ajándékoznak műveket a vendéglátó város közgyűjteményének – mondta el Grászli Bernadett, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum igazgatója.

A tíz alkotó között vannak visszajárók, többségük azonban első ízben kapcsolódik be a művésztelep tevékenységébe. A múzeum épületeiben alkalmi műtermeket alakítottak ki számukra, a grafikai műhely pedig új helyen, a Napóleon-házba fogadja őket.

Az Esterházy-palotában és a Rómer Teremben közönségtalálkozókat is tartanak, itt nyílik lehetőségük az érdeklődőknek megismerni az alkotókat. A szakmai program kiállítással zárul, amelyet július 27-től augusztus 15-ig látogathatnak a művészet szerelmesei az Esterházy-palotában. 

A művésztelepnek évtizedesek a hagyományai a városban, ezúttal már negyvenötödször ad lehetőséget Győr az alkotómunkára. A rendezvény az önkormányzat és a Magyar Alkotóművészek Egyesülete anyagi támogatásával valósul meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik