Belföld

Kósa: Itt már csak az orvos segíthet

Kósa Lajos szerint orvosi segítségre szorulnak azok, akik azt állítják, buzizott, amikor egy videóüzenetben elköszönt Vidnyánszky Attilától.

A Nemzeti Színház leendő igazgatója szerdán tartotta utolsó, debreceni évadzáróját. Miután elköszönt egykori társulatától, a Csokonai Színház csapatától, Kósa Lajos videóüzenetét játszották le a résztvevők előtt, melynek végén Debrecen polgármestere az alábbi mondattal búcsúzott a direktortól: „Kedves Attila, ha Budapesten túlságosan meleg lenne a helyzet, várunk vissza!” A haon.hu beszámolója szerint Kósa utolsó, „kétségtelenül kétértelmű” mondatát kacajok és kuncogások fogadták.


Fotó: Kummer János

Gyurcsány Ferenc a Facebookon reagált Kósa szavaira. A volt miniszterelnök a következőket írta: “Buzizol Lajos? Alávaló egy pasi vagy:((“.

A Hír24 megkérdezte Kósa Lajost, hogy valóban buzizni akart-e, ahogy azt többen állítják. A polgármester ezt cáfolta, mint írta, félremagyarázták szavait, és akik így tettek, azok orvosi segítségre szorulnak.

Foglyok ők, saját démonaik foglyai

“Mélyen elkeserítő és felháborító az, hogy mit lehet ma Magyarországon kihozni egy teljesen ártalmatlan videofelvételből, amit a Debreceni Csokonai Színház évadzáró ülésére küldtem. Elkeserítő, hogy a tények, a valóság semmit sem számít, csak az előítélet, az elfogultság, a gyűlölet, a homofóbia. Látható, hogy mindazok, akik félremagyarázzák a szavaimat, ezekkel a démonokkal küzdenek. Foglyok ők, saját démonaik foglyai. Itt már csak az orvos segíthet” – írta a polgármester.

Amint arról mi is beszámoltunk, korábban Vidnyánszky Attila társaságában Kerényi Imre buzizott egyet a Nemzeti Színház kapcsán, amiért a lemondását követelték. A miniszterelnöki megbízott nem mondott le, Vidnyánszky Attila viszont bocsánatot kért, amiért nem igazította helyre Kerényi szavait, “amikor kimondattak”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik