Belföld

Az 50 legjobb kép az 50 éves Orbán Viktorról

orbán viktor (orbán viktor)
orbán viktor (orbán viktor)

Volt focizó haramia, rendőri intézkedés alanya, polgárpukkasztó képviselő és decens politikus. Ötven villanás a miniszterelnök életéből.

Szegény Dzsoni haramiája volt 1983-ban, a filmben kockás kabátot viselt, és jól kezelte a labdát. Átbogarászva a világhálót, ez volt az első kép a későbbi miniszterelnökről.

Aztán következett az 1988-as fekete-fehér fotó, amelyen egy rendőrségi Lada előtt igazoltatják, vélhetően egy március 15-i megemlékezés után. Vagy helyett. Torkának gumibotot feszítettek, de szemmel láthatóan jól viselte a megpróbáltatást.

A következő kép, amit már mindannyian ismerünk, azon a nevezetes 1989-es júniusi napon készült, a Hősök terén. Itt, Nagy Imre újratemetésén mondta el azt a beszédét, amelyre azóta legalább annyiszor (ha nem többször) hivatkoztak különböző helyzetekben, mint Gyurcsány őszödi beszédére. Az akkor 26 éves fiatalember először (de nem utoljára) osztotta meg az országot: sokan megijedtek kemény, határozott, a korábbi évek politikusaihoz képest teljesen szokatlan stílusától, ám rengetegen lettek már akkor elkötelezett hívei.

Ezután már csak politikus. Jó, néha nem csak politikus. Családapa, öt gyermek édesapja. Ritkábban focista, de mindig játékos.

Jó fotótéma.

KATTINTSON GALÉRIÁNKÉRT!
Fotó: Népszava archívum

Ajánlott videó

Olvasói sztorik