Belföld

Szerdán nyit az Art Hotel

Art-Hotel-Szegeden(960x640).jpg (Art Hotel Szegeden)
Art-Hotel-Szegeden(960x640).jpg (Art Hotel Szegeden)

A próbaüzem sikerrel befejeződött, a vendégek elégedettek a szolgáltatásokkal, és jövő héten hivatalosan is megnyílik a szegedi Art Hotel.

Szálloda lesz a sörkert helyén – írtuk úgy két évvel ezelőtt. Azóta rendszeresen követtük Csongrád megye legnagyobb idegenforgalmi beruházásának építését. Most pedig örömmel számolhatunk be arról: Szeged egy impozáns hotellel lett gazdagabb – a város szívében, a Somogyi könyvtár szomszédságában birtokba vehetik a vendégek és Szeged polgárai a szállodát.

Mint Cserhalmi Juliannától, az építkezést finanszírozóSomogyi Udvar Kft. egyik vállalkozásának, a Zoll-Platz Kft-nek többségi tulajdonosától megtudtuk, a létesítmény több mint 2 milliárd forintos költséggel valósult meg úgy, hogy a projektbe az Európai Unió anyagi támogatással, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozással kapcsolódott be.

Az Art Hotelt – mint arról korábban írtunk – az A-Híd Szeged vízilabda klubjának egykori elnöke, Körtvélyessy Péter nagyvállalkozó álmodta meg. Így azt is, hogy a 7500 négyzetméter hasznos alapterületű, négycsillagos szálloda egyben egy többfunkciós kulturális, szórakoztató központtá váljon.

Ez meg is történt. Budea Ildikó, a hotel igazgatója elmondta: a szállodában 32 kétágyas, 26 erkélyes, 2 akadálymentes, 5 családi szobát és 6 luxuslakosztályt alakítottak ki, így a 71 szobában egyszerre 174 vendéget tudnak elszállásolni. A mélygarázsban 53 autó fér el, a szálloda éttermében, egy időben százan ülhetnek asztalhoz, az emeleten drinkbár és lobby-bár is a vendégek rendelkezésére áll. Az 50 és a 150 fős rendezvénytermek mellett a hotel átriuma is alkalmas különböző rendezvények, üzleti megbeszélések, tudományos tanácskozások netán művészeti estek megrendezésére. Különösen büszkén mutatta meg az igazgatónő a hotel wellness központját, ahol 2 masszázsszoba, finn és infraszauna, élményzuhany, dézsazuhany és egy olyan jacuzzi is található, amelyben pihenve a vendég a Dómra nézhet.

Megtudtuk azt is, hogy a Somogyi utcai fronton a várost is szolgáló üzletek nyílhatnak, míg az épület másik oldalán, az egykori közvécé helyén kávézó és söröző lesz, ami alá az új illemhelyet rejtik.

De vajon van-e igény egy ekkora hotelre Szegeden, ahol az elmúlt években egymás után nyíltak a kisebb-nagyobb szállodák, vendégházak és panziók?

– Az Art Hotellel egy olyan szálloda nyílik, ami különleges fekvése – gondoljunk csak Szeged szinte összes látványosságának közelségére – mindenképp vonzó lehet a vendégek számára. Azt szoktam mondani: az Art Hotel a város ölelésében él majd, és nem csak a messziről érkező turistákért, hanem a szegediekért is dolgozik minden munkatársunk, mert nagyon szeretnénk, ha ez a hotel a belváros egyik kedvenc találkozó helyévé válna. Hozzáteszem: egy ennyire korszerű létesítmény segítség lehet abban is, hogy még több vendég érkezzen Szegedre, hiszen sok városban tapasztalható, hogy egy-egy hotel szolgáltatása vált olyan vonzerővé, ami turistákat csalogatott – mondta el az igazgatónő.

Nem hallgathatjuk el azt sem, hogy az építkezést nem kevés vita is kísérte. Voltak, akik az egykori sörkertet hiányolták és hiányolják ma is, mások a terület beépítése miatt látják úgy, hogy még zsúfoltabb lett Szeged belvárosa. Míg a közelben lakók perbe is szálltak, azt kifogásolva, a szálloda túlságosan „bezárta” otthonaikat.

Cserhalmi Julianna szólt arról: már az építkezés megkezdése előtt számos olyan fórumon egyeztettek, ahol várostervezőktől, építőipari szakemberen át a hatóságokig mindenki elmondhatta a véleményét, beleértve a közelben lakókat is. A munkálatok megindulása előtt semmilyen kifogás nem érkezett, azt követően pedig a kivitelezés során mindent a pontosan előírt feltételek szerint építettek meg a kivitelezők.

– Vagyis úgy érzem, eleget tettünk minden követelménynek, és a jövőben is azon dolgozunk, hogy a szegediek megszeressék a város új turisztikai értékét – mondta Cserhalmi Julianna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik