Belföld

Figyelmeztetés! Jégeső és zivatar csütörtökön

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében felhőszakadás miatt van elsőfokú figyelmeztetés. Vagyis ezeken a területeken is arra kell készülni, hogy az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

11.57 – Csornai olvasónk jelenti: beborult az ég, s távoli mennydörgést is hallani. Érezhetően csökken a hőmérséklet is.

Az Időkép adatai alapján Vitnyéd és Lövő térségében már zivatarok tombolnak. A hideg légáramlatok betörése jól látható a hőtérképen is.


A meteorológiai szolgálat szöveges figyelmeztető előrejelzésében azt írta: csütörtök délelőtt az ország nyugati harmadán fordulhat elő kis eséllyel gyengébb intenzitású zivatar. Majd délutántól előbb a Dunántúlon, majd a középső és északi országrészben is jelentősen nő a zivatarok kialakulásának esélye. A Tiszántúl legnagyobb részén viszont éjfélig nem valószínű csapadék – tették hozzá.

Kiemelték: a nyugati, északnyugati megyéket leszámítva olyan heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket óránként 90 kilométer feletti széllökések és jégeső kísérhet.

Az előrejelzés szerint csütörtökön a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 32, de a Nyugat-Dunántúlon 19 és 24 fok között várható. Késő estére 15-23 fokig hűl a levegő. Az UV-B sugárzás maximuma csütörtökön is elérheti a 6,5-ös értéket, amely már erős sugárzást jelez. E szerint akár 20 perc alatt is le lehet égni a napon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik