Belföld

Megkezdődött a jelentkezés a HungaroRióra

A katolikus ifjúsági találkozó a Rió de Janeiró-i világtalálkozóval egyidőben lesz Pécsett, élő közvetítéssel.

Már lehet jelentkezni a HungaRio nemzeti ifjúsági találkozóra, amely július 24. és 28. között tartanak Pécsett. A rendezvény a Rio de Janeiró-i ifjúsági világtalálkozóval párhuzamosan zajlik, mindennap élő összeköttetéssel az ott lévő magyar fiatalokkal.

XVI. Benedek pápa az idei évre Rio de Janeiróba hirdette meg a katolikus Ifjúsági Világtalálkozót. – közölte a Szeged24-el a Szeged-Csanádi Egyházmegye sajtóreferense.  Bartucz Katalin értesítése szerint a nagy távolságra való tekintettel a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia úgy határozott, hogy a világtalálkozóval egy időben –az Egerben megrendezett 2008-as Magyar Sydney-hez hasonlóan – ismét nemzeti ifjúsági találkozóra hívja a magyar fiatalokat.

A pécsi találkozóra mostantól lehet jelentkezni 16 és 35 év közötti fiataloknak a www.hungario2013.hu honlapon.

A találkozó alatt mindennap színes programok közül válogathatnak majd a fiatalok, valamint bekapcsolódhatnak a Rio de Janeiró-i eseményekbe is élő közvetítéseken keresztül, valamint ott készült összefoglalók megtekintésével.

A HungaRiót a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Ifjúsági Bizottsága szervezi együttműködve a Pécsi Egyházmegyével. A találkozóra nemcsak Magyarországról, hanem határainkon túlról is várnak fiatalokat. A nehezebb anyagi körülmények között élő külhoni magyar fiatalok részvételének támogatására a szervezők szolidaritási alapot nyitottak.

 

A HungaRio honlapja részletes tájékoztatást nyújt a programról, a jelentkezés feltételeiről és egyéb gyakorlati tudnivalókról.

 

A szervezők önkéntesek jelentkezését is várják, akik a találkozó szervezésében és lebonyolításában segédkeznek majd.

 

A találkozóra július 15-ig lehet jelentkezni, kizárólag a HungaRio honlapján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik