Belföld

Fidesz: üres fecsegés volt az ellenzéki egyeztetés

A Fidesz szerint "üres fecsegés" volt a keddi ellenzéki egyeztetés az állam, a piac és az egyén felelősségének újragondolásáról, mert a baloldali szervezetek újra megszorításokat vezetnének be, és a veszteségeket a lakossággal fizettetnék meg.

A nagyobbik kormánypárt országgyűlési frakciójának az MTI-hez elküldött szerdai közleményében azt áll: “üres fecsegés” az ellenzéki egyeztetés, mivel a baloldali szervezetek programjaiban közös pont, hogy a bankadót és az extraprofitot termelő ágazatok különadóját csökkentenék, ennek árát a lakossággal fizettetnék meg, visszaállítanák a bankárkormányzást, és újra együtt dolgoznának a megszorításokon, amely egyszer már csaknem szociális katasztrófába taszította Magyarországot.

A Fidesz közleményében azt írta: a Gyurcsány-Bajnai-kormányok százezreket szegényítettek el: a családok rezsiterhét megduplázták, adósságokba hajszolták a lakosságot, kitermelték a gyermekszegénységet, aki tudott volna dolgozni, annak nem munkát, csak segélyt kínáltak, és tétlenül nézték, hogy egész országrészek uzsorakölcsönökön tengődnek.

“A szociális ellátórendszert kivéreztették, az intézményeket hosszú távon fenntarthatatlanná tették, az ott dolgozókat semmilyen módon nem becsülték. Magyarország nem kér többet ebből. A kormányváltás óta valóban igazságos és arányos tehervállalás van az állam, a piac és az egyén között: a terhekből a bankok, a szolgáltatók is kiveszik a részüket, és mindenki, aki képes dolgozni, segély helyett munkát kap” – írta a kormánypárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik