Belföld

Hajnalban fagy, napközben pedig plusz 10 fok

Változékony, de csapadékmentes időjárásnak nézünk elébe, a hőingás viszont magas lesz!

A Brit-szigetektől Dél-Skandinávián át egészen a Kelet-európai-síkság déli részéig anticiklon húzódik. A magasnyomás központi részén nagyrészt derült az ég, ugyanakkor az északi és déli peremén sok a felhő. A hőmérséklet csúcsértéke általában 1, 9 fok között alakul. Ciklonális a nyomási mező a Földközi-tenger medencéjében, ahol gyengén, illetve erősen felhős területek váltakoznak, főleg a Balkán-félszigeten, valamint az Alpok környékén többfelé esik az eső. A délutáni órák hőmérséklete többnyire 7, 14 fok közötti, a déli tájakon helyenként 15 fok feletti.

A Kárpát-medence időjárását csütörtök estig egyre inkább a fenti anticiklon alakítja, ezért jelentősen csökken a felhőzet. Északkelet felől csökken a felhőzet, de kisebb eső, zápor délnyugaton még éjszaka is lehet. Csütörtökön az ország északkeleti felén derült, napos időre számíthatunk, másutt több-kevesebb gomolyfelhő zavarhatja a napsütést. Számottevő csapadék nem lesz. Éjszaka párássá válik a levegő, foltokban köd képződik. Többnyire mérsékelt lesz az északi, északkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2, -3 fok között alakul, de az Északi-középhegységben helyenként hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 7, 12 fok között valószínű.

Győrben az első tavaszias időjárás a jövő héten mutatkozik meg. Az hosszútávú előrejelzések szerint ekkor emelkedhet 12 fok fölé a hőmérő higanyszála.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik