Belföld

Botka: Minden önkormányzat rosszul jár a rezsicsökkentéssel

Az MSZP választmányi elnöke szerint nem több, hanem 4,6 milliárd euróval kevesebb forrás jut Magyarországnak az Európai Unió költségvetéséből, mint az előző hétéves ciklusban - írja atv.hu.

Szeged polgármestere az Egyenes Beszéd című műsorban beszélt az újabb rezsicsökkentésről is, ami főleg az önkormányzatokat érinti, tekintve, hogy a víz-, csatorna- és szemétszállító cégek többsége a települések tulajdonában van. A politikus úgy véli, a csökkentés hatására komoly bevételek esnek ki az önkormányzatoktól, amit végül az emberek fognak megfizetni. Botka László példaként említette Szegedet, ahol számításai szerint 2-300 millió forintos kiesést jelent majd a csökkentés.

A szocialista képviselő elmondta: a kormány tehermentesítése sem menti meg az önkormányzatokat, ugyanis több pénzt vontak el, mint amennyi feladatot átvettek. Szeged esetében ez azt jelenti, hogy 1,6 milliárd forinttal kevesebb jut a megmaradt feladatokra – magyarázta. Bajnai Gordon hétvégi beszédével kapcsolatban azt mondta: a szocialisták a legszélesebb szövetséget akarják kialakítani, hogy sikeres legyen a kormányváltás, éppen ezért fontos, hogy az ellenzéki erők nem minősítsék egymást.

Azért csökken a gazdaság, azért szabadult el a forintárfolyam és azért csökken az ország lakossága, hogy a kabinet elmondhassa, a 2004-es csatlakozás óta, Magyarország sosem ért el ekkora sikert Brüsszelben – mondta Botka László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik