Belföld

Hallgatói Hálózat: megszűntek az EHÖK-kel közös célok

Felbontotta a Szegedi Hallgatói Hálózat a korábbna az SZTE EHÖK-kel kötött megállapodását, mert ez utóbbi megegyezett Balog Zoltán emberi erőforrás miniszterrel annak ellenére, hogy a közös céloknak csak egy része teljesül.

A szegedi hallgatói mozgalmat sikerült megosztania a kormánynak, mert a korábban együtt fellépő két legnagyobb szegedi diák szervezet, az SZTE EHÖK és Szegedi Hallgatói Hálózat megszűntették az együttműködést. A szegedi HA HA kifogásolja az EHÖK Balogh Zoltánnal kötött, csak részcélokat megvalósító megállapodását.

 

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott nyilatkozat eredeti szövege:

 

A Szegedi Hallgatói Hálózat Nyilatkozata

A Szegedi Hallgatói Hálózat ezúton kinyilvánítja az SZTE EHÖK-kel korábban létrehozott Sztrájkbizottság felállításáról szóló megállapodás felbontását. A korábbi együttműködést azonos formában a továbbiakban nem áll módunkban fenntartani a korábbi közös célok megszűnéséből fakadóan.

A 2013. január 21.-én HÖOK által aláírt „Az emberi erőforrások minisztere és a hallgatói önkormányzatok országos konferenciája rész-megállapodása” miatt a Szegedi Hallgatói Hálózat és az SZTE EHÖK által elfogadott Sztrájkbizottság létrehozásakor fennálló körülmények megváltozásának köszönhetően a Szegedi Hallgatói Hálózat és az SZTE EHÖK megállapodása ellehetetlenülés miatt semmissé vált.

A Szegedi Hallgatói Hálózat továbbra is kiáll a felsőoktatás ügyérért, A Hallgatói Hálózat a korábban megfogalmazott 6 pont követeléseihez, valamint a 2013. január 8.-án megtartott Hallgatói Hálózat Fórumán kiadott ultimátumban megfogalmazott 2013. február 11.-ei határidőhöz szervezetünk is tartja magát.

Szeged, 2013. január 29.

Szegedi Hallgatói Hálózat

Ajánlott videó

Olvasói sztorik