Belföld

Idén is jól vizsgázott a TIK

A József Attila Tanulmányi és Információs Központ munkatársai egy online felmérésben összesen 1200 magyar és külföldi diákot, valamint tanárt kérdeztek meg.

Az idén nyolcéves intézményről online megkérdezés útján több mint 1200-an alkottak véleményt november 15. és december 9. között. Az idei már ötödik elégedettségi felmérés volt az intézmény nyolcéves történetében. A központ egy 5 fokozatú skálán összességében 4,53-as arányt ért el, ami csak kevéssé alacsonyabb a tavalyi 4,58-as értéknél.

A látogatók 60 százaléka szerint a TIK vonzóvá teszi az Szegedi Tudományegyetemet. A hallgatók és az oktatók a legkevésbé az automata csomagmegőrző szekrényekkel és a kávézó kínálatával voltak megelégedve, pozitívan értékelték viszont a TIK általános tisztaságát, a mosdók kulturáltságát, a hallgatóközpontúságot, a környezet- és energiatudatosságot. A kérdőívet 139 külföldi hallgató is kitöltötte, ők sokkal szigorúbban osztályoztak az átlagnál.

A nyitvatartás továbbra is fontos kérdés a hallgatók körében. A magyar diákok szeretnék, ha vizsgaidőszakban tovább állna rendelkezésre az épület, ám ez egyelőre nem megoldható, így továbbra is a rövidített nyitva tartáshoz kell igazodniuk a vizsgákra készülő hallgatóknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik