Belföld

19 centis késsel mentek vásárolni

Lopás és a közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt folytat eljárást két komáromi férfival szemben a Komáromi Rendőrkapitányság. 2012. november 20-án fogták el őket a járőrök, miután csokoládét loptak egy komáromi élelmiszerboltból.

A szabálysértésről az üzlet biztonsági őre tett bejelentést, aki nem tudta őket visszatartani, a két férfi ugyanis kisurrant mellette és kifutott az áruházból. A rendőrök a bolttól nem messze egy parkban megtalálta a két gyanúsítottat. Igazoltatásuk során kiderült, hogy nem csak csokit loptak aznap. Korábban egy másik üzletből egy farmernadrágot tulajdonítottak el.

Az igazoltatás során az egyenruhások a két férfi ruházatát is átvizsgálták. Az idősebbik férfi zsebében egy 8 cm penge hosszúságú rugós kést, a fiatalabbiknál pedig egy 19 cm penge hosszúságú tőrkést találtak. A járőrök előállították őket a Komáromi Rendőrkapitányságra, ahol zavart viselkedésük miatt gyorsteszt segítségével ellenőrizték azt is, nem fogyasztottak-e tudatmódosító szert.

A 32 éves komáromi férfi eredménye pozitív lett, így ellene a fentieken túl kábítószerrel visszaélés miatt is eljárást indított a Komáromi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A nadrág eltulajdonítása miatt bírságot kapott, zsebkését pedig lefoglalta a rendőrség és a közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miattszabálysértési eljárást indított vele szemben. 19 éves társát is megbírságolták, az általa elkövetett lopás miatt pedig ellen is szabálysértési eljárást indított a rendőrség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik