Belföld

Gyertyát, mécsest gyújtunk elhunyt szeretteink emlékére

Ma van a halottak napja, ilyenkor sokan gyertyát, mécsest gyújtanak elhunyt szeretteik emlékére és felkeresik a temetőkben hozzátartozóik sírját.

A mindenszentek ünnepét követő halottak napja, november 2-a fokozatosan vált egyházi ünnepből az elhunytakról való általános megemlékezés napjává. Tízezrekre számítanak Szegeden a sírkertekben a négy napos, halottak napi ünnepen. Ahogy máskor, idén is meghosszabbított nyitvatartással fogadják a szegedi temetők akik ellátogatnak elhunyt hozzátartozóik sírjához. A Belvárosi és az Alsóvárosi temető reggel 7-től este 8 óráig tart nyitva. A Dugonics, a Dorozsmai, a Gyálaréti, a Tápéi és az Újszegedi sírkert pedig reggel 7-től este 7-ig.

Az idén sem lehet behajtani autóval az ünnepen a legnagyobb sírkertbe, a Belvárosi temetőbe – erre csak a rokkantaknak és időseknek adnak engedélyt. A sírkert üzemeltetői azonban gumikerekű, elektromos kisvonatokkal segítik a látogatók közlekedését.

Vasárnapig a fővárosi temetők reggel 7 órától este 8-ig látogathatók. Autóval e napokon csak az Új köztemetőbe és a Fiumei úti sírkertbe lehet bemenni, ezekben mikrobuszok segítik az idősek, rászorulók közlekedését.

Fokozott rendőri ellenőrzéseket rendelt el országszerte az országos rendőrfőkapitány a hosszú hétvégére. A Tisza Volán Szegeden a Mindenszentek ünnepe és halottak napi megemlékezések időszakában, csütörtökön, péntekeken, szombaton és vasárnap temetői kisegítő járatokat indít

Ajánlott videó

Olvasói sztorik