Belföld

„Isten jósága mindig jelen van”

A pápa Rómában megnyitotta a Hit Évét, melyet Szegeden péntektől 72 órás segítő munkával is ünnepelnek. Helyszíni olvasói beszámolóval Rómából!

XVI. Benedek pápa hirdette meg a Hit Évét a II. Vatikáni Zsinat megnyitásának 50. évfordulója alkalmából. Az esemény jövő év november 24-én fejeződik be.

Itthon az egyházmegyék saját szervezésű programokkal kapcsolódnak az alkalomhoz – értesítette a Szeged24-et Szeged-Csanád Egyházmegye sajtófőnöke.

 

Bartucz Katalin arról számolt be: Szegeden  – kapcsolódva az országosan meghirdetett akcióhoz – pénteken és szombaton a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség szervezésében fiatalok dolgoznak 72 órán át a várost és az elesetteket segítve.

Pénteken fél kettőtől a Tisza-parton az Árvízi-emlékműnél szedik össze a szemetet az önkéntesek, majd ezt követően szombaton az Indóház-téri hajléktalanszállót takarítják ki és csinosítják a környezetet.

A sajtóreferens arról is tájékoztatott: Szeged-Csanád Egyházmegye az év megnyitása alkalmából többek közt  jövő hét szerdán este héttől a Dóm téri Gál Ferenc Főiskolán előadást is szervez, melyet  Kiss-Rigó László megyéspüspök tart a II. Vatikáni Zsinatról.

Rómában csütörtök este a világ minden részéból érkezve hívők és nem hívők, tízezrek voltak jelen mécssekkel a kezükben a Szent Péter téren, amikor a pápa megnyitotta a zsinatot és a Hit Évét –számolt be a Szeged24-nek a helyszínról egy olvasónk. A pápa a tömegnek áldást osztott és beszédében arra hívta fel a figyelmüket az év alkalmából: dacára annak , hogy sokszor úgy tűnik:„ Isten nem figyel, jósága mindig jelen van.” – számolt be olvasónk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik