Belföld

A táncparkett ördögei Kisteleken

Az idei Kistelek Open kiemelt versenye a Junior Latin világbajnokság, amelyet a kétnapos esemény első napján rendeznek meg.

A Junior Latin világbajnokságra 35 ország 66 párosa érkezett meg, míg a Standard Openen 14 ország 46 párosa lépett parkettre az első körben. A junioroknál az első körből 36 páros jutott tovább egyenesen a következő fordulóba, míg a redance 30 kettőse közül 12 kvalifikálta magát a további küzdelmekre.

A megmérettetések fordulóin nem, de mint bemutató táncban és a táncverseny szervezésében részt vett a Világ- és Európa bajnok, Törökgyörgy Melinda és táncpartnere Andrej Skufca. De nem csak ők színesítették a versenyt, hiszen az országok résztvevőinek tánctudása is lenyűgöző volt. Jelen voltak például japánok, ecuadoriak, dél-afrikaiak. A versenyzők pénteken érkeztek és szombaton csaptak össze más táncpárokkal. Összesen 27 bíró figyelte a pontosságot, a lendületet, a szabályokat. Közülük is jöttek messzi tájakról, mint Belorussziából, Hong-Kongból, valamint Ausztráliából.

Itt valójában egy igazi csapatmunka folyik. Mi szervezzük a versenyt, Törökgyörgy Magdi táncruha tervezeteit mutatja be és adja el az érdeklődő táncosoknak, valamint Törökgyörgy Erika, ki tánctanárként van jelen az eseményen, és felügyeli a Pro-Art Táncstúdió növendékeseinek munkáját.”- mesélte Törökgyörgy Józsefné, mint büszke anyuka a Szeged24-nek.

A versenyen bronzérmes lett a Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes duó a latintáncok nyílt nemzetközi kategóriájában.

Mucsi Ágnes

Ajánlott videó

Olvasói sztorik