Belföld

Fidesz-közeli offshore cégé az Audi-föld?

audigyár (audigyár)
audigyár (audigyár)

Az önkormányzatnak is dolgozó ügyvéd birtokába került ingatlan társtulajdonosa a város – írja a hvg.hu.

A portál szerint a győri önkormányzat ügyvédje, rajta keresztül pedig egy hozzá több szálon kapcsolódó offshore hátterű cég szerezte meg annak az ingatlannak a nagy részét, ahol várhatóan az Audi logisztikai központja épül majd. Az immár kincset érő területet szántóként vette meg a polgármester közeli ismerőse, Rákosfalvy Zoltán.

Az önkormányzatnak is dolgozó ügyvéd birtokába került ingatlanon – telekalakítás címén – tavaly év végén a város is társtulajdonos lett, bár utóbbi csak az időközben egy helyrajzi szám alá került ingatlan kisebb részét birtokolja. A hvg.hu szerint Rákosfalvy fideszes kapcsolata vitathatatlan, a Fidesz országgyűlési frakciójával is megbízási szerződésben állt.

A szövevényes ingatlanügy részeként Rákosfalvy tulajdona áprilisban egy hozzá több szálon kapcsolódó offshore céghez került. A földhivatal „tulajdonjog-elismerése” jogcímen jegyezte be a változást, de ezt a jogcímet a lap által megkérdezett ügyvédek nem ismerik, így az is kérdés, adózott-e ezután az eladó.

A hvg.hu az ingatlanügylettel kapcsolatban kérdéseket intézett Borkai Zsolt polgármesterhez, de a városházán közölték, a nyári szabadságok miatt ezekre a városvezető csak az augusztus 27-i héten tud válaszolni. Rákosfalvy Zoltán azt mondta, jelenleg nyaralását tölti, de a lap írásban feltett kérdéseire válaszol majd.

Az önkormányzat a Rákosfalvy-féle ügyletet nem verte nagydobra és az Audi is elég hallgatag, hivatalosan máig nem tudni, hol épül majd fel a központ, de a hvg. hu szerint a különböző dokumentumok alapján egyértelmű, hogy ezen az ingatlanon szeretnének az Audinak logisztikai központot létrehozni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik