Belföld

Birkapásztornak küldenék Orbánt Ausztráliába

A Szolidaritás Mozgalom aktivistái a miniszterelnök házának közelében tüntettek. A demonstráció résztvevői javasolták, hogy a kormányfő legyen inkább birkapásztor a déli féltekén.

A Szolidaritás Ifjúsági Mozgalom flashmobot szervezett Orbán Viktor háza elé. Végül a szomszédos utcában kaptak csak engedélyt a demonstrációra. Az alig több mint egy tucat tiltakozó, bőröndökkel érkezett. Ezzel jelezték, hogy szívesebben látnák a miniszterelnököt Ausztráliában, birkapásztorként.

Tanos Áron, a Szolidaritás Mozgalom ifjúsági tagozatának elnöke közölte, hogy “emberi konzultációt” indítottak, ami a kormány nemzeti konzultációjának parafrázisa. Hozzátette: a főleg Budapesten szétküldött lapokon Orbán Viktorról kérdezték az embereket, akik túlnyomó többségükben “nem tartották alkalmasnak feladata ellátására”.

Tanos Áron elmondása szerint a 900 ember által megválaszolt kérdőíveket át akarták adni Orbán Viktornak, de csak a háza közelébe jutottak. A Szolidaritás Mozgalom mintegy húsz aktivistája volt jelen a miniszterelnök XII. kerületi lakhelye közelében szervezett tüntetésen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik