Belföld

Aszfalt hegyek vándorolnak a belvárosba

40 millió forintból korszerűsítik a Tarcsay Vilmos és a Türr István utcát Győrben. A fejlesztés már akár a jövő hét elejére elkészülhet.

A költségvetési program szakmai részéből valósítja meg a belváros két kiemelt fontosságú utcájának, a Tarcsaynak és a Türr Istvánnak a rekonstrukcióját Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezete. A szakaszokon jelenleg az aszfaltozás előkészítése és a szegélyek javítása zajlik, de péntektől már kezdődik az aszfaltozás is. A fejlesztés még a múlt hét derekán kezdődött, és már csak azért is időszerűvé vált a területek átépítése, mert a belvárosi forgalomváltozások miatt a Tarcsay utca szerepe megnőtt, de a burkolat is rossz minőségű volt, és nagyobb esőzés esetén a víz sem szivárgott el a burkolati hullámok miatt. Ezt orvosolják most a szakemberek.

Figyelmesen közlekedjenek akik erre járnak, hiszen pénteken megkezdődik az aszfaltozás ezért egyirányúsítjuk a Tarcsay Vilmos teljes szakaszát. A City Busz is terelőúton fog közlekedni, nem megy el az Árkád Bevásárlóközpont felé, hanem a Kiss János utcán fog oda-vissza járni” – hívta fel olvasóink figyelmét a változásokra Máthé-Tóth Péter, az útkezelő szervezet műszaki vezetője.

A felújítás közel 40 millió forint értékű költségvetéssel bír, ennek keretében 660 tonna aszfaltot fognak bedolgozni. Azaz ezen a héten aszfalt hegyek vándorolnak a belvárosba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik