Belföld

Lóösszeírásra kötelezik az iskolákat

ló (ló)
ló (ló)

A kórházak után az állami iskoláknak is össze kell számolniuk, hogy hány lovuk van összesen.

Miközben az Alkotmánybíróság szétcincálja az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) hallgatói szerződéseit, miközben senkinek sincs gőze arról, hogy hogyan államosítják az iskolákat, és kórházakat zárnak be, sikerült egy fontos és halaszthatatlan feladatot találnia a minisztériumnak.

Jövő hétfőig adtak határidőt az iskoláknak arra, hogy írják össze, hány ló tartozik hozzájuk. Arra kérték a címzetteket, hogy mérjék fel a lovas ágazathoz tartozó állami ingatlant, földterületet, ingóságokat, lóállományt. Az indoklás szerint az érintett minisztereknek az egységes vagyongazdálkodás érdekében javaslatot kell tenniük egy állami lovaságazati vagyonkataszter létrehozására.

„Ehhez szükséges a lovaságazathoz tartozó állami vagyonelemek teljes körű, egységes elvek alapján történő felmérése, összeírása” – írja a minisztérium.

Az iskolákban nyári szünet van, tehát meglehetősen esetleges, hogy hol, mikor van ügyeleti nap, amikor ezt a sürgős határidős kérdést meg tudják válaszolni.

A napokban hasonló levelet küldött a kórhá­zaknak a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet. Az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó intézet arra szólította fel az egészségügyi intézményeket, hogy számolják össze: hány ló található a kórházukban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik