Belföld

MKB Portfólió: variációk forintra és euróra[x]

Kiemelkedő betéti kamatra és jelentős adóelőnyre számíthatnak mindazok, akik az MKB Bank kombinált konstrukciójában helyezik el felszabaduló megtakarításaikat, akár forint-, akár euróalapon – mondja Bartha Ákos, a bank retail üzletágának ügyvezető igazgatója.

Úttörő és stílusteremtő volt a magyar piacon kombinált befektetési ajánlataival az MKB Bank: variálható instrumentumaival valóban személyre szabott, az egyéni elképzelésekhez és kockázatvállalási hajlandósághoz messzemenően igazodó lehetőségekkel állt a befektetni vágyók rendelkezésére.

Tökéletesen illeszkedik az újabban már a tartós befektetési számlák adóelőnyeit is ötvöző sorozatba az MKB Portfólió kombinált betét. Ennek forintalapú változata egy 3 hónapos lekötött betétből, továbbá tetszés szerint variálható befektetési termékekből és biztosításból: befektetési alapból, változó kamatozású kötvényből, strukturált kötvényből és befektetési egységekhez kötött biztosításból áll. Például – a konstrukcióban az aktuális ajánlatban szereplő befektetési alapot és/vagy strukturált kötvényt választva – a befektetendő összeg felezésével, a betéti részre 9,00% egységesített betéti kamatláb mutatójú (EBKM) hozamajánlat érvényes, ami 8,88%-os éves kamatlábnak felel meg.

Amennyiben az ügyfél a befektetni kívánt összeget a fenti összetételben MKB Trezor Tartós Számlákon helyezi el, 10,00%-os EBKM mellett 9,86%-os éves kamatra számíthat.

Az MKB Trezor Számlák nagy előnye, hogy a rajtuk elhelyezett megtakarítások kamatjövedelme, illetve a pénzügyi eszközök hozamának adója az ötéves lekötési időszak utolsó napján 0 százalék, illetve már azt megelőzően is – a megtakarítási időtartam függvényében – igen kedvezően alakul. Aktív bankkapcsolattal – a bank által meghirdetett feltételek teljesülése esetén – az ajánlat akár 11,00%-os EBKM (éves kamatláb: 10,85%) mellett is elérhető.

Eurómegtakarítás felezése esetén, az aktuálisan jegyezhető strukturált kötvénnyel variálható betéti részre – 4,75% EBKM mellett – 4,68%-os éves kamatot ígér az MKB Portfólió kombinált betét. A hozamajánlat az összegeket Trezor tartós számlákon elhelyezve 5,25%-os EBKM-re (éves kamatláb: 5,18%), aktív bankhasználattal társítva pedig 6,00%-os EBKM-re (éves kamatláb: 5,92%) emelkedik.

A kombinált konstrukció pontos összeállításáról mindenkinek a saját kockázattűrő képességével és pénzügyi terveivel összhangban kell meghoznia a döntést. Az anyagi lehetőségekhez, az életcélokhoz, a kockázatvállalási hajlandósághoz és a hozamelvárásokhoz leginkább igazodó megoldás megtalálásában az MKB Bank személyes pénzügyi tanácsadói segítenek a bankfiókokban.

A konstrukciókról további részletek találhatók a www.mkb.hu honlapon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik