Belföld

Tömegek állnak a Nemzeti alaptanterv mögött

Hoffmann Rózsa szerint nagy konszenzus övezi az anyagot, amely korszerű és gyakorlatias.

Az oktatásért felelős államtitkár a Borsod megyei Edelényben, a Szent Miklós görög katolikus általános iskolában tartott szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: már több mint két hónapja annak, hogy a NAT első változatát kitették a honlapra és elindult a társadalmi vita.

Így aki akarta, már elolvasta, megnézte ezt az egyébként vaskos, nyomtatásban csaknem háromszáz oldalnyi összeállítást. Ebből egyébként ki-ki „csemegézve” ragad ki egy-egy részletet, pedig vitathatatlan, hogy a kormány által a múlt héten elfogadott tantervet a modernség jellemzi.

A NAT a szabadság terét kitágítja, gondoskodik arról, hogy rendezettségben, megfelelő oktatásban, nevelésben részesüljenek a tanulók. Az új alaptanterv sokkal jobban fogja szolgálni az esélyegyenlőséget, és mindent tartalmaz, ami a XXI. században elvárás – fogalmazott a politikus.

Hoffmann Rózsa említést tett az új tantárgyakról is. Ezek közül kiemelte a hit- és erkölcstan oktatását. Az államtitkár szerint a társadalom legnagyobb gondja, hogy felborult az értékrend, ennek helyreállítását is szolgálja a dokumentum.

Tiltakoznak

A Magyartanárok Egyesülete elfogadhatatlannak tartja, hogy az új Nemzeti alaptantervbe politikai nyomásra olyan szerzők kerültek bele, akiknek értékelésében nincs egyetértés a szakmán belül.

Kattintson, ha kíváncsi a részletekre!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik